Luennot ja webinaarit työyhteisöille

 Tilaa meiltä oivalluttava luento live- tai virtuaalitapahtumaasi! Emme tyydy vain inspiroimaan, vaan pyrimme tarjoamaan vinkkejä ja ratkaisuja, jotka on helppo laittaa täytäntöön luennon jälkeen. Virkisterin luennot sisältävät tyypillisesti myös toiminnallisia osuuksia.

”Kolmen hyvinvointiluennon sarja oli onnistunut kokonaisuus. Webinaarit olivat vuorovaikutteisia ja kysymyksiä heräsi paljon, mikä kertoo onnistuneesta tapahtumasta. Voin täydellä sydämellä suositella Virkisterin palveluja.”

Jori Karjalainen, kehityspäällikkö, Tradenomit

Etätyön hyvinvointiopas

Virkisteri on hybridihyvinvoinnin asiantuntija

Uudet luentokokonaisuudet Etätyön hyvinvointioppaaseen perustuen.

Etätyö on tullut jäädäkseen (tieto)työelämään. Nyt on aika ottaa vakavasti hyvinvointi myös kotikonttorilla! Virkisterin Kati Boijer-Spoof Heikinheimon ja Riikka Ilmivallan tietokirja pureutuu etätyön moniin mahdollisuuksiin ja haasteisiin nimenomaan hyvinvoinnin näkökulmasta.

Tilaa luento seuraavista teemoista:

  • Kognitiivinen ulottuvuus: Onko etätyö erilaista aivojen kannalta? Mitä on kognitiivinen ergonomia, ja mistä se rakentuu etätyössä?
  • Fyysinen ulottuvuus: Miksi työpisteen hyvä ergonomia ei välttämättä ratkaise istumatyön ongelmia? Miten liikkumattomuus etätyöpäivän aikana heijastuu työtehoon, luovuuteen ja ongelmanratkaisukykyyn – vai heijastuuko?
  • Ravitsemuksellinen ulottuvuus: Mikä on ravinnon vaikutus työtehoon? Mitkä ovat kolme terveydelle tärkeintä ravitsemusratkaisua erityisesti etätyössä?
  • Sosiaalinen ulottuvuus: Mikä yksittäinen asia vaikuttaa eniten yksilön hyvinvointiin tiimissä ja miten sitä voi vahvistaa? Mitä on tärkeää tiedostaa etäkommunikaation riskeistä?

”Etätyön hyvinvointia tukeva kahden tunnin koulutus oli jo itsessään rakennettu virkistämään, herättelemään sekä palauttamaan. Koulutuksen sisältö oli monipuolinen ja mielenkiintoinen nostaen esiin etätyön tekemisen hyvät tavat. Suurkiitokset molemmille iloisille kouluttajille, Katille ja Riikalle!”

Anna Vanhala, henkilöstösuunnittelija, Kotkan kaupunki 

Luennot ja työpajat etänä tai läsnä

Ohessa muutama esimerkki hyvinvointiluentojemme teemoista.
Työpaikkatauko

Liikuntatottumukset polarisoituvat: yhdet treenaavat triatlonia puoliammatilaistasolla kun suuri osa väestöstä elää yhä passiivisempaa elämää. Löytyisikö näiden väliltä terveyden kannalta optimaalinen, kokonaishyvinvointia ja työkykyä edistävä liikunnallisuus? Mitä se voisi tutkimusten mukaan sisältää ja millä vinkeillä saa lisättyä liikettä arkeen?

Palautumistaidot - työelämän supervoima?

Harva työ on stressivapaata. Siksi kannattaa panostaa palautumistaitoihin!
Luennon jälkeen ymmärrät paremmin, miten ja miksi hermostosi reagoi kuormitukseen ja saat kotiinviemiseksi hyvän työkalupakin palautumisen vauhdittamiseen.

Ravitsemustieto

Hyvin syöminen ei ole kituuttamista tai kieltolistoja! Tässä työpajassa käydään läpi tutkittuun tietoon perustuvat, hyvinvointia edistävät ruokateesit. Tavoitteena on vireä energiataso koko päivän ajan. Samoilla periaatteilla karisevat myös liikakilot.

Elinvoimaisuus

Virkeä työpäivä kuuluu kaikille! Näin optimoidaan kognitiivinen suorituskyky ja hyvä vire työajalle. Miten edistää palautumista jo työpäivän aikana, jolloin energiaa riittää myös vapaa-ajalle? Entä mitkä ovat tauotuksen vaikutukset mm. tuki- ja liikuntaelimistöön sekä sokeri- ja rasva-aineenvaihduntaan?

Mindfullness

Mindfulness – tietoisuustaitojen perusteet

Tietoisuustaidot kuuluvat tämän päivän työelämän perustaitoihin. Ne kohentavat tutkitusti keskittymiskykyä ja stressinsietoa. Työpajassa tai kurssilla tutustumme mindfulnessin perusteisiin, taustaan sekä yleisimpiin harjoituksiin. Rauhoitumme myös yhdessä lyhyisiin harjoituksiin.

Miksi tottumusten muuttaminen on niin vaikeaa? Miten voin itse edistää terveyttä tukevan tavan toteutumista?

Puretaan tapojen anatomia osiin ja käydään läpi erilaisia menetelmiä, jotka tutkitusti edistävät uusien tottumusten omaksumista ja ei-toivoituista tavoista luopumista.

Muokataan yrityksellenne sopiva luento

”Virkisterin Etätyön hyvinvointi -luento oli tärkeä osa hyvinvointiteemaan keskittyvää koulutuspäiväämme. Innostava ja konkreettinen puheenvuoro, jota lähes 80% kuulijoista piti hyödyllisenä! Jokainen pystyi varmasti ammentamaan hyviä uusia käytäntöjä arjen ja etätyön hyvinvoinnin parantamiseksi.”

Paula Hernetkoski, Director, Strategic Sales Development, Sanoma B2B

Valikko