Puheenvuorot ja koulutukset

 Tilaa meiltä oivalluttava, valovoimainen puheenvuoro live- tai virtuaalitapahtumaasi! Emme tyydy vain inspiroimaan, vaan tarjoamme tutkittuun tietoon perustuvia vinkkejä, jotka on helppo laittaa täytäntöön luennon jälkeen. Järjestämme myös työpajoja ja intensiivikoulutuksia työkyvyn ja osaamisen kehittämiseen liittyen.

”Itse en ole koskaan ollut luennolla, joka meni niin nopeasti! Onnistuit hienosti yhdistämään luennon ja harjoitukset niin, että sitä ei edes tuntenut olevansa luennolla. Kaikki palaute, joka korviini on kantautunut, on ollut pelkästään positiivista.”

Anna Korsoff, HR Coordinator, Bird & Bird

Intensiivikoulutukset

3-7 tunnin mittaiset työpajat ja koulutukset

Työnantajalla on lakisääteinen velvollisuus seurata työpaikan psykososiaalista kuormitusta ja sen vaikutuksia. Puuttumalla kuormitustekijöihin jo ennalta organisaatio voi välttää työkykyä, terveyttä ja tuottavuutta uhkaavat tilanteet.

Tämän puolipäiväisen, työpajamuotoisen koulutuksen myötä osallistuja saa hyvät valmiudet työyhteisönsä kuormitustekijöiden kartoittamiseen, riskien arviointiin, hallintaan ja seurantaan. Yhdistämällä tietoa ja käytännön esimerkkejä luonnostelemme prosessin, jonka voi heti ottaa käyttöön työyhteisössä.

Suosittelemme koulutusta:

 • Työntekijöille oman kuormittumisen kartoittamiseksi
 • Esihenkilöille oman tai tiimin hyvinvoinnin edistämiseksi
 • Työsuojeluvaltuutetuille keinovalikoiman validoimiseksi

Valmentajana Riikka Ilmivalta.

Hyvinvoiva esihenkilö, hyvinvoiva tiimi

Esihenkilöt työskentelevät vaativassa, alati muuttuvassa työympäristössä. Koska kuormitustekijöitä ei pysty täysin poistamaan omasta tai tiimiläisten työstä, on tärkeää panostaa voimavaroihin. Tämän koulutuksen tavoitteena on vahvistaa esihenkilön keinovalikoimaa itsensä johtamisen, hyvän palautumisen ja työssä kukoistamisen tueksi. Lisäksi omaksutaan työkaluja myös tiimiläisten hyvinvoinnin edistämiseen ja muutoksen sietokyvyn vahvistamiseen.

Käymme läpi tutkitun tiedon pohjalta esihenkilötyön tämänhetkisiä haasteita ja oivallamme työn kuormituselementtejä. Kartoitamme myös omia ja tiimin voimavaratekijöitä ja pohdimme, millä keinoin voimme hyödyntää niitä optimaalisesti. Asetamme tavoitteen hyvinvoinnin tukemiselle ja määritämme toimenpiteet tavoitteen saavuttamiseksi.

Tutustumme erilaisiin viretilan johtamista ja hermoston palautumista tukeviin menetelmiin löytääksemme itselle toimivimmat harjoitukset. Taklaamme myös ajatusvääristymiä, kuten huijarisyndrooma ja haitallinen sisäinen puhe. Otamme haltuun useita konkreettisia keinoja oman ja tiimin arjen tueksi.

Suosittelemme koulutusta, jos

 • Esihenkilö on aloittanut tehtävässään hiljattain ja/tai kokee kaipaavansa tukea ja työkaluja
  oman ja tiimin jaksamisen tukemiseksi
 • Henkilöstökyselyssä on käynyt ilmi huolia liittyen johtamisen tasoon tai esihenkilöiden jaksamiseen
 • Tiimiläisten jaksamisen kanssa on haasteita

Valmentajana Kati Boijer-Spoof Heikinheimo.

Tuntuuko siltä, että ainoa pysyvä asia on muutos? Tiimin sietokyky on jo äärimmillään, mutta jälleen pitäisi jaksaa yksi transformaatiohanke tai yhdet muutosneuvottelut? Tällä luennolla etsimme syitä erilaisiin muutosreaktioihin muun muassa psykologisten perustarpeiden toteutumisesta. Pohdimme myös rooleja, joihin helposti solahdamme uuden edessä – ja miten niihin löytyisi joustoa. Mikäli koulutus räätälöidään esihenkilöille, käymme läpi käytännöllisen muutosjohtamisen mallin, josta jokainen muutoksen jalkauttaja voi hyötyä työssään.

Muutos vaatii aina myös uudenlaisia rutiineja. Perehdymme siihen, miksi uusien tapojen omaksuminen on tahmeaa mutta ei-toivotut tavat istuvat niin sitkeässä. Tutkimme aivojemme tapaan muodostaa tottumuksia – ja miten voimme lempeästi ”huijata” itsemme toimimaan toivotuilla tavoilla. Käydään läpi fiksua tavoitteenasetantaa, rutiinien muodostumisen anatomiaa sekä käyttäytymistieteeseen perustuvia nerokkaita menetelmiä, joilla saamme muutettua tottumuksiamme. Ja mikä parasta, nämä ketterät metodit toimivat sekä yksilö-, tiimi- että organisaatiotasolla!

Valmentajana Kati Boijer-Spoof Heikinheimo

”Koulutusmateriaali oli oivallisesti rakennettu. Asiaa ei ollut liikaa – mutta riittävästi – ja se oli tehty helposti lähestyttäväksi ja kannustavaksi. Ja vielä kokemuksellisuus mukana 😊! Esitys sai osallistujilta kokonaisarvosanan 3,7/4.”

Anne Teittinen, koulutusasiantuntija, Ammattiliitto Pro

Suosituimmat luentoaiheemme:

 • Buustia työpäivään fyysisestä aktiivisuudesta​: Tietopitoinen mutta viihdyttävä luento homo sapiensin seikkailusta tietoyhteiskunnassa​. Vinkit ”lajityypillisemmän käyttäytymisen” toteuttamiseen, tavoitteena parempi terveys ja viretila​.
 • Tapojen muuttamisen psykologia​: Miksi tavoitteet jäävät yleensä toteutumatta? Mitkä ovat fiksun tavoitteen elementit?​ Käydään läpi kaksi tutkittua, käyttäytymistieteeseen perustuvaa menetelmää uusien tapojen omaksumiseen tai vanhoista luopumiseen​. Niistä hyötyvät niin yksilö kuin organisaatio.
 • 5 keinoa tasapainottaa hermosto: Miksi palautumistaidot ovat työelämän uusi supervoima?​ Opi viisi erilaista menetelmää, joilla voit säädellä viretilaa ja tasapainottaa hermostoa välittömästi ja pitkällä aikavälillä​.
 • Hybridityön hyvinvointi​: Yhteisöllisyys | Aivot | Keho | Ravitsemus

Tutustu luennoitsijoihin:

”Etätyön hyvinvointia tukeva kahden tunnin koulutus oli jo itsessään rakennettu virkistämään, herättelemään sekä palauttamaan. Koulutuksen sisältö oli monipuolinen ja mielenkiintoinen nostaen esiin etätyön tekemisen hyvät tavat. Suurkiitokset molemmille iloisille kouluttajille, Katille ja Riikalle!”

Anna Vanhala, henkilöstösuunnittelija, Kotkan kaupunki 

Etätyön hyvinvointiopas

Virkisteri on hybridihyvinvoinnin asiantuntija

Luentokokonaisuudet myös Etätyön hyvinvointioppaaseen perustuen.

Hybridityö on tullut jäädäkseen (tieto)työelämään. Nyt on aika ottaa vakavasti hyvinvointi myös kotikonttorilla! Virkisterin Kati Boijer-Spoof Heikinheimon ja Riikka Ilmivallan tietokirja pureutuu etätyöpäivien moniin mahdollisuuksiin ja haasteisiin nimenomaan hyvinvoinnin näkökulmasta.

”Kolmen hyvinvointiluennon sarja oli onnistunut kokonaisuus. Webinaarit olivat vuorovaikutteisia ja kysymyksiä heräsi paljon, mikä kertoo onnistuneesta tapahtumasta. Voin täydellä sydämellä suositella Virkisterin palveluja.”

Jori Karjalainen, kehityspäällikkö, Tradenomit