Laitetaan ergonomia kuntoon!

Sekä kognitiivinen että fyysinen ergonomia vaikuttavat valtavasti työn tuottavuuteen ja työssä hyvinvointiin. Kun perusasiat ovat kunnossa, työnteko on sujuvaa ja miellyttävää. Virkisterin avulla saat ergonomia-asiat kerralla kuntoon ketterästi ja kustannustehokkaasti. Lue, miten Finnfund laittoi kanssamme ergonomia-asiat kuntoon!

Kognitiivinen ergonomia - aivoille työrauha

Tietotyölle on tyypillistä kognitiivinen kuormittavuus. Onneksi voimme monin tavoin tukea aivojen palautumista ja suorituskykyä – ja sitä kautta niin kokonaisvaltaista hyvinvointia kuin työn tuottavuuttakin. Havainnollistavat ja konkreettisia vinkkejä sisältävät luentomme sekä koko työyhteisöä osallistavat työpajamme ovat oivia toimenpiteitä kognitiivisen ergonomian edistämiseksi.

Kognitiivisen ergonomian työpajamme kokonaisarvosana keskiarvo =⭐⭐ 4,8/5 tähteä

Fyysinen ergonomia - kolotusvapaa arki

Heikot työasennot sekä riittämätön tauotus heikentävät työtehoa ja pahimmillaan työkykyä. Monipaikkaisen ja hybridityön yleistyttyä työskentelemme vaihtuvilla työpisteillä etänä tai läsnä eri toimipisteillä.

Työfysioterapeuttimme suosituissa ergonomiatsekkipäivissä tai yhteisissä työpajoissa tarkistetaan halukkaiden työntekijöiden työpisteet toimistolla tai virtuaalisesti kotikonttorilla.

Luennoillamme kerrotaan uusinta tutkimustietoa fyysisestä ergonomiasta ja annetaan kattavat vinkit työpisteen säätämiseen sekä hyviin työasentoihin. Myös etätyöpistettä voi tuunata toimivammaksi!

Ergonomiavartti - toiminnalliset tietoiskut

Ergonomiavartti on toiminnallinen tietoisku teemoittuen työn tekemisen tapoihin, hybridityöympäristöön ja olosuhteisiin. Uudet käytännöt on helpointa omaksua pienissä paloissa!

Toteutus organisaation omassa kanavassa (esim. Teams) viikoittain toistuvaan 15 minuutin mittaiseen vakioaikaan. Osa tauoista sisältää enemmän tietoa, osa enemmän toimintaa. Kokonaisuuteen sisältyvät myös tallenteet.

Esimerkkejä taukojen teemoista:

  • Tietoa: Tauota fiksusti! Millainen on hyvä tauko ja kuinka usein se kannattaa pitää?
  • Harjoitus: Kuminauhatreeni niska-hartiaseudulle
  • Harjoitus: Dynaamiset liikkuvuusharjoitukset
  • Ergonomia: Työtuolin ja pöydän säätö
  • Ergonomia: Näyttöpäätteen säätö + silmäjumppa
  • Tietoa: Mikä ihmeen kognitiivinen ergonomia?
  • Harjoitus: Palauttava tauko™️ – Hermoston tasapainottaminen