Finnfund päätti ottaa ergonomian haltuun

Vaativassa asiantuntijatyössä sekä kognitiivinen että fyysinen ergonomia vaikuttavat merkittävästi työn sujuvuuteen. Finnfund halusi varmistaa, että työntekijöillä on hyvät työolosuhteet ja valitsi ratkaisuksi Virkisterin Ergonomia kuntoon -palvelun.

Aivosumu, keskittymisvaikeudet sekä kehon kolotukset ovat harmillisen tuttuja vaivoja monille tietotyön tekijöille. Ne johtuvat usein liiallisesta paikallaanolosta sekä huonosta ergonomiasta – niin kognitiivisesta kuin fyysisestä. Näihin haasteisiin Finnfund lähti etsimään ratkaisuja keväällä 2023.

”Monikulttuurisessa työyhteisössämme työskentelee reilu sata henkilöä eri maissa sijaitsevissa toimipisteissä. Työ on vaativaa, innostavaa ja imaisee helposti mukaansa. Olisi kuitenkin tärkeää, että energiaa on jäljellä myös työpäivän jälkeen ja palautuminen onnistuisi”, kertoo Anita Huovio, People & Culture Assistant.

”Siksi panostamme monin eri tavoin työhyvinvoinnin edistämiseen. Keinovalikoimaan lukeutuvat muun muassa virike-etu, työsuhdepyörät ja erilaiset yhteisharrastukset. Halusimme kuitenkin edesauttaa työpäivän aikaista palautumista. Lisäksi halusimme varmistaa, että hyvin varustellut työpisteemme ovat ergonomisesti optimoituja.”

Näiden tavoitteiden toteuttamiseen löytyi kumppaniksi Virkisteri, joka on hiljattain lanseerannut asiakkaiden pyynnöstä Ergonomia kuntoon -palvelupaketit. Niiden tavoitteena on mahdollistaa sekä kognitiivisen että fyysisen ergonomian haltuunotto tiedon ja toiminnan keinoin. Finnfundin tapauksessa päädyttiin toteuttamaan työpisteiden ergonomiatarkastuspäiviä toimipisteellä, käytännön ratkaisuja tarjonnut ergonomia-aiheinen luento sekä säännöllisiä Liikkuva Tauko -taukoliikuntahetkiä Teamsin välityksellä.

Anita kertoo, että loppukevään kiiresesongista huolimatta palvelut on otettu todella hyvin vastaan.

”Toiveena on pikkuhiljaa tehdä paikallaanolon tauottamisesta normaalia ja korvata vaikkapa yletön kahvin juonti kehoa ja aivoja virkistävällä liikuskelulla. Töissä vietetään niin iso osa elämää – työnantajan tarjoamia hyvinvointialoitteita kannattaakin kokeilla rohkeasti.”

Eiköhän laiteta teidänkin organisaation ergonomia kuntoon? Ota yhteyttä ja sparraillaan yhdessä!

Asiakaskokemuksia