Elämyksellinen Liikkuva Tauko® – etänä tai läsnä

Vaikuttavan erilainen taukojumppa! Työfysioterapeutin suunnittelema konsepti elvyttää kehoa, tasapainottaa viretilaa ja parantaa kognitiivista suorituskykyä. Virkisterin Liikkuva Tauko® toteutetaan toimipisteellä ja/tai virtuaalisesti, esimerkiksi Teamsissä. Jokainen taukoliikunta on erilainen ja räätälöitävissä. Also in English!

"Virkisterin taukojumppa on etätyöläisen pelastus! Itse en saisi aikaiseksi säännöllistä liikettä työpäiviini, mutta kun kalenteri muistuttaa 'suorasta jumppalähetyksestä', niitä tulee myös tehtyä. Viikossa kertyy 45 minuuttia liikuntaa kuin huomaamatta."
Marja-Liisa Husso, tuottaja

Liikkuva Tauko®

Energisoiva taukojumppa parantaa työkykyä

Työpaikkojen tarpeisiin kehitetty yhteisöllisyyttä ja työkykyä ylläpitävä taukoliikunta. Vaikutukset ovat moninaiset: sokeri- ja rasva-aineenvaihdunnat tehostuvat, aivojen kognitiivinen suorituskyky paranee, kolotukset ja jumit vähenevät, mieli piristyy.

Liikkuvan Tauon® vahvuuksia ovat:

  • Monipuolisuus: Vaihtelevat teemaviikot ja asiakkaiden toiveiden huomiointi tekevät taukoliikunnasta joka kerta erilaista – liveohjauksen myötä tämä on mahdollista.
  • Motivoivuus: Kalenteroituun, yhteiseen taukotuokioon osallistuminen on helppoa, palkitsevaa ja halutessa vuorovaikutteista. Tallenteet ja taukosovellukset ovat toki hyviä tukitoimenpiteitä.
  • Oivalluttavuus: Liikunnan ja työhyvinvoinnin ammattilaisen ohjauksessa myös oppii ja oivaltaa. Virkisterin Liikkuva Tauko® pitää sisällään myös tietoiskuja tuki- ja liikuntaelimistön hyvinvoinnista esimerkiksi etätyössä.
  • Yhteisöllisyys: Jaettu taukotuokio lisää työpaikan yhteisöllisyyttä. Tutkimukset osoittavat, että yhdessä samaan tahtiin liikkuminen lisää yhteistyöhalua ja luottamusta tiimiläisten välillä.
  • Merkityksellisyys: Työajalla tarjottu taukotuokio on vahva viesti työnantajalta henkilöstölle siitä, että heidän hyvinvoinnistaan ja työpäivän aikaisesta palautumisesta välitetään.
  • Ketteryys: Liikkuva Tauko® -kutsu voidaan ajastaa kalentereihin vaikka heti huomisesta lähtien.

Taukoliikuntaa paikan päälle toimipisteelle? Sekin onnistuu! Mitä useampi tiimi tai kerros haluaa taukoliikunnan samalle päivälle, sitä edullisemmaksi hinta muodostuu. 

0k
taukoliikuntaa lataa jo akkuja
0k
Vähemmän sairaspoissaoloja

Piristä tapahtumaa tai seminaaria Liikkuva Tauko® -tuokiolla!

Voit myös tilata yksittäisen Liikkuvan tai Palauttavan tauon tai tallenteen tilaisuuteesi.

Virkisterin pirteät taukovideot olivat iloinen pirskahdus muuten asiapainotteiseen tapahtumapäiväämme, johon osallistui lähes 2000 henkilöä. Onnistuimme videoiden avulla tasapainottamaan ja rytmittämään tapahtumaa. Saimme niistä pelkästään positiivista palautetta, ne olivat tapahtumamme tähti! Myös suunnittelu ja toteutus onnistuivat ammattimaisesti, Riikan ja Katin kanssa työskentely toimii aina mutkattomasti.

Iiris Aaltonen, Eduhouse Oy

Taukoliikunta etätyössä tai työpaikalla: kokeile!

Taukojumppa toimii myös päivän liikuntaharjoituksena elämäntilanteessa, jossa liikuntaharrastukseen ei riitä voimavaroja tai aikaa. Virkisterin taukoliikuntaan kuuluu paitsi palautumista, myös hymyä ja hyväntuulisuutta, naurua ja voimavaroja.

Vaikka työ olisi kuinka innostavaa, kiire, keskeytykset ja pitkät työrupeamat kuormittavat kehoa ja mieltä. Päivän edetessä lihaksia alkaa kolottaa, niskoja jomottaa ja ajatus pätkiä.

Nämä ovat kaikki kehon viestejä – ja niitä kannattaa kuunnella.

Tutustu myös Virkisterin muihin taukotuokioihin:

Muokataan yrityksellenne sopiva taukotuokiopaketti etätyöhön tai työpaikalle

Kysymyksiä taukoliikunnasta

Kalenteroituun, yhteiseen taukojumppaan osallistuminen on helppoa, palkitsevaa ja halutessa vuorovaikutteista. Liikunnan ja työhyvinvoinnin ammattilaisen ohjauksessa myös oppii ja oivaltaa. Jos on kolotuksia, voi kysyä vinkkiä tai esittää teematoiveen seuraavalle kerralle.

Tallenteet ja taukosovellukset ovat toki hyviä tukitoimenpiteitä. Virkisterin Premium-taukopaketteihin sisältyy monipuolinen tallennekirjasto.

Tule mukaan sellaisena kuin olet. Taukoliikunta huomioi organisaation henkilöstön työtehtävät ja etätyötyötilanteen. Mikäli taukojumpassa hyödynnetään välineitä, tästä on maininta kokouskutsussa.

Taukoliikuntaa varten ei tarvitse vaihtaa vaatteita. Kiristävät ja liikettä rajoittavat vaatekappaleet kannattaa löysätä. Korkokengät tai ahtaat jalkineet voi ottaa jalasta pois.

Kaikenkuntoisille. Työn tauottaminen on tärkeää sekä keholle että aivoille. Taukoliikunta on lempeä tapa kerryttää päivään liikettä. Liikkuva Tauko oivalluttaa ja palauttaa työstä. Taukoliikunnalla rakennetaan hyvinvoinnin kivijalkaa liikuskelua lisäämällä. Aktiivisemman työpäivän jälkeen suuntaat virkeämpänä kotiaskareiden tai harrastusten pariin.

Kurkottele käsillä ylös ja sivuille. Astu askel molemmille sivuille sekä eteen ja taakse. Kun tämä sujuu esteettömästi, tilaa on tarpeeksi.

Liikkuva Tauko on joka kerta hieman erilainen. Teemme rentoja, dynaamisia liikkuvuusharjotteita ja välillä taas rivakampia, elvyttäviä liikkeitä. Taukojumpassa huomioidaan erityisesti niska-hartiaseudun ja alaraajojen liikkuvuus sekä vartalon tuen kannalta olennaisten lihasryhmien vahvistus. Tavoitteena on liikkua, virkistyä ja vetreytyä.

Hartialysylle helpotusta, läppärikyttyrälle loivennusta ja pakaralle piukennusta!

Liikkuva Tauko on vireystilaa ja kehon hyvinvointia ylläpitävää liikkumista jossa ei ole tarkoitus hikoilla. Ohjelma sisältää myös reippaampia aktivoivia harjoituksia, joissa tulee lämmin. Ohjaaja antaa liikkeille eri vaihtoehtoja. Taukojumpan voi säätää päivän mielialaan ja kuntoon sopivaksi.

Kalenteroituun, yhteiseen taukotuokioon osallistuminen on helppoa, palkitsevaa ja halutessa vuorovaikutteista. Ohjelmaa voidaan räätälöidä toiveiden mukaisesti. Liikunnan ja työhyvinvoinnin kokeneen ammattilaisen ohjauksessa myös oppii ja oivaltaa. Virkisterin Liikkuva Tauko® pitää sisällään tietoiskuja tuki- ja liikuntaelimistön hyvinvoinnista esimerkiksi etätyössä. Kaiken päälle yhtä aikaa tehty harjoitus ylläpitää yhteisöllisyyttä. Tallenteet ja taukosovellukset ovat toki hyviä tukitoimenpiteitä.

Virkisteri mediassa