Energinen työntekijä tekee tulosta

Viikottainen liikunta

Onko mielesi virkeä? Pysyykö kehosi vauhdissa mukana? Tai no, kysytään yksinkertaisemmin: voitko hyvin?

Kun ihminen voi hyvin, hänellä riittää virtaa myös työpäivän jälkeen. Hyvinvoinnin kulmakivet ovat palauttava uni, ravitseva ruoka ja liikunta. Kun ihminen liikkuu, hän nukkuu sikeämmin, pysyy terveempänä ja sietää paremmin stressiä. Liike on erinomaista lääkettä myös huoliin ja työpäivästä aiheutuneisiin kolotuksiin.

Liikkuva ihminen jaksaa, niin nuorena kuin vanhempana.

Tiesitkö, että liikunta vaikuttaa myös muistiin, motoriikkaan, luovuuteen, tunteiden käsittelyyn ja vuorovaikutustaitoihin?

Me virkisteriläiset olemme innoissamme – ja syystä. Parempi kunto, mieli ja arki eivät vaadi ihmeitä, vaan jo pienikin määrä liikettä tekee hyvää. Liikunta pistää kehon aineenvaihdunnan käyntiin ja lisää aivojen vireystilaa. Samalla vapautuu välittäjäaineita, kuten serotoniinia, joilla on suora vaikutus mielialaamme.

Kunnon yöunet, vähemmän istumista ja enemmän liikuskelua – siinä resepti riittävän hyvään kuntoon. Kun perustukset ovat kunnossa, on helppo liikkua, treenata lihaskuntoa ja huoltaa kehoa.

Viikoittainen liikkumisen suositus 18–64-vuotiaille

Yhdessä liikkeelle työyhteisön kanssa

Kaikki lähtee omista valinnoista ja itsensä johtamisesta. Liikunnan aloittamista helpottaa usein, kun siihen saa tukea työyhteisöstä – olipa kyseessä yhteinen taukojumppa tai liikuntatunti, jonne on helppo kipaista työpaikalta. Kun liikkuu, pysyy terveempänä ja vireämpänä. Positiiviset vaikutukset tuntuvat myös työkavereissa ja läheisissä.

Virkisteri mahdollistaa muutoksen askel kerrallaan. Tutustu henkilöstöliikuntapaketteihimme

Edellinen artikkeli
”Aikuisten välitunnit” ovat jo totta
Seuraava artikkeli
Liikkuva Tauko® Eroon läppärikyttyrästä