Firstbeat-mittaus motivoi aitoon muutokseen

Firstbeat mittaus

Hyvinvointivalmennuksen tieteellisesti pätevä Firstbeat-mittaus motivoi aitoon muutokseen – olennaista on löytää itselle sopiva elämänrytmi.

Henkilöstöliikunnan ja -valmennuksen ammattilaispalveluja tarjoava Virkisteri on kehittänyt henkilöstön hyvinvoinnin tueksi hyvinvointivalmennus-kokonaisuuden, jossa Firstbeat-hyvinvointianalyysin avulla pureudutaan stressin hallintaan, parempaan rasituksesta palautumiseen ja sopivaan liikuntaharrastukseen.

Mittaustulosten avulla on työntekijä saa lisää itsetuntemusta sekä saa konkreettiset työkalut oman hyvinvoinnin edistämiseen.

”Tavoitteena on löytää tasapaino työn ja vapaa-ajan sekä kuormituksen ja levon välillä. Olennaista elämässä ei ole täydellinen stressin puuttuminen vaan riittävä palautuminen ja sopivan elämänrytmin löytäminen”, Virkisterin toimitusjohtaja, työfysioterapian ja työhyvinvoinnin asiantuntija Riikka Ilmivalta kertoo.

Olennaista elämässä ei ole täydellinen stressin puuttuminen vaan riittävä palautuminen ja sopivan elämänrytmin löytäminen

Firstbeat-hyvinvointianalyysi perustuu sydämen sykevaihtelun analyysiin. Mittauksia edeltää liikunnan ja terveyden koulutetun ammattilaisen pitämä luento, jossa kerrotaan esimerkiksi stressistä, palautumisesta, liikunnasta ja unen merkityksestä. Mittaustulokset puretaan luottamuksellisesti ammattilaisen ja koehenkilön välillä.

Tänä päivänä on yhä tärkeämpää ymmärtää työn ja vapaa-ajan, säännöllisen liikunnan, monipuolisen ruokavalion ja levon väliset yhteydet ja vaikutukset kunkin omassa elämässä.

”Firstbeat-hyvinvointianalyysin mittaustulokset kertovat lahjomattomasti lähtötilanteen ja muutoksille on ammattitaitoisessa ohjauksessa helppo motivoitua. Olemme saaneet erittäin hyvää palautetta hyvinvointivalmennuksen pilottihankkeista.”

Seuraava artikkeli
”Aikuisten välitunnit” ovat jo totta