Hybridimalli ja hyvinvointi?

Virkisteri mediassa

Etä- ja läsnätyötä yhdistelevä hybridimalli merkitsee jälleen uutta vaihetta työyhteisöille. ”Haluamme varmistaa, että palvelumme muokkautuvat kaikenlaisiin toimipaikkakäytäntöihin”, sanoo Virkisterin toimitusjohtaja Riikka Ilmivalta.

Työelämän puitteet ovat jatkuvassa muutoksessa. Virkisterillä on näköalapaikka työhyvinvointiin eri aloilla toimivien, eri kokoisten organisaatioiden kumppanina.

”Olemme huomanneet, että toimipaikkakäytäntöjä on nyt lähes yhtä monta kuin asiakkaitakin. Yhdet jatkavat virtuaaliorganisaationa, toiset ovat palanneet sataprosenttiseen läsnätyöhön ja suurin osa on päätynyt johonkin tältä väliltä”, kertoo Virkisterin toimitusjohtaja Riikka Ilmivalta.

Virkisteri muokkasi liiketoimintansa ketterästi täysin ”analogisesta” kokonaan digitaaliseksi keväällä 2020. Nyt varmistetaan, että Virkisterin palvelut soveltuvat hybridimalliin.

”Esimerkiksi Liikkuvia Taukoja ja Palauttavia Taukoja on alettu heijastaa toimiston taukotilojen isoille näytöille. Näin läsnäpäivää viettävät voivat halutessa osallistua yhteiseen taukotuokioon. Etänä työskentelevät ovat myös mukana omalta ruudultaan.”

Ennen ja jälkeen työpäivän pidettävät henkilöstöliikuntapalvelut ovat edelleenkin suosittuja livestriiminä, vaikka livetuntejakin vähitellen käynnistellään. Virkisterin konsepteja ovat muun muassa Tietotyöläisen Kehonhuolto ja Tietotyöläisen Lihaskunto -tunnit sekä hermostoa palauttava ja tietoisuustaitoja kehittävä Mindful Stretching. Monelle tuntuu luontevalta jumpata tai tehdä rentoutumisharjoituksia omasta olohuoneesta käsin. Työkalenterista löytyvät treenitreffit motivoivat osallistumaan.

Vuorotyöorganisaatioissa Virkisterin tallennekirjasto on suosittu. Jollekin asiakkaalle livenä järjestetty yhteinen liikuntapalvelu, esimerkiksi työyhteisön oma juoksuvalmennus, voi olla ainoa hetki jolloin työkaverit tapaavat kasvokkain.

”Hyvinvoinnin teemat ovat selvästi korkealla asiakkaidemme agendalla. Yksittäisten webinaarien tai virkistyspäivien ohella meiltä tilataan nyt kokonaisia luentosarjoja esimerkiksi työpäivän aikaisesta palautumisesta, ravitsemuksesta tai fyysisen aktiivisuuden lisäämisestä.”

Suunnitellaan yhdessä parhaat ratkaisut organisaatiollenne, oli käytössä etä-, läsnä- tai hybridimalli!

Ota yhteyttä lomakkeella tai suoraan Katiin:

Kati Boijer-Spoof Heikinheimo
kati@virkisteri.fi
p. 040 353 2632

Edellinen artikkeli
Ajatustyöläinen, ota tauko ja liikuskele! Saat nämä kolme supervaikutusta
Seuraava artikkeli
Hybridikauden hittitunnit: Tietotyöläisten täsmätreenit