Nämä ovat suomalaisten toivotuimmat työsuhde-edut

Suuren henkilöstöetututkimuksen mukaan organisaatioiden tulisi panostaa erityisesti fyysisen hyvinvoinnin kehittämiseen.

Palkan lisäksi useimpiin työsuhteisiin kuuluu jonkinlaisia lisäetuja. Suuri henkilöstöetututkimus (2023) kertoo, mitä etuja suomalaiset eniten arvostavat ja miten esimerkiksi työntekijöiden ja työnantajien käsitykset poikkeavat toisistaan. Tutkimuksen taustalla ovat Aalto-yliopisto, Pole Star Advisory -ajatushautomo sekä liikuntaetuja tarjoava yritys Epassi.

Selvityksen mukaan työnantajista 68,4 prosenttia uskoo, että heidän työntekijänsä ovat tyytyväisiä heille tarjottuihin etuihin. Todellisuudessa vain puolet työntekijöistä on etuihin tyytyväisiä. Ristiriitaa löytyy myös sen suhteen, mihin etuihin organisaatiot aikovat panostaa tulevaisuudessa ja mitä henkilöstö taas arvostaisi.

Kun tutkitaan eri työsuhde-etujen kiinnostavuutta, ykkösenä on fyysisen hyvinvoinnin kehittäminen (esimerkiksi kuntosali ja hieronta). Tärkeinä pidetään myös lounasetua ja kulttuurielämysten mahdollistamista.

Liikuntaan kannustamisessa organisaatiot eivät ole onnistuneet kovin hyvin. 85 prosenttia työnantajista on sitä mieltä, että työntekijöitä kannustetaan liikkumaan. Työntekijöistä vain 37 on tästä samaa mieltä. Raportin tekijöiden yhtenä toimenpide-ehdotuksena onkin:

Jatkossa organisaatioiden tulee panostaa enemmän fyysisen hyvinvoinnin kehittämiseen, sillä se on myös saavuttanut muita henkilöstöetuja enemmän suosiota työntekijöiden keskuudessa.”

Ehdotuksen taustalla on myös tutkimuksen löydös siitä, että suomalaiset yritykset ”aikovat kasvattaa budjetteja erityisesti niille eduille, joiden tarkoitus on kasvattaa työntekijöiden henkistä pääomaa”. Tämä ei kuitenkaan vastaa työntekijöiden toiveita etuihin liittyen.

Työsuhde-etuihin kannattaa ehdottomasti kiinnittää huomiota, sillä ne saattavat olla merkittävä rekrytointi- ja sitouttamisvaltti. Pääkaupunkiseudulla työskentelevistä kaksi kolmasosaa pitää etuja tärkeänä asiana harkitessaan uutta työpaikkaa. Koko maan osalta vastaava luku on 56,4 prosenttia.

Lataa Suuri Henkilöstöetututkimus täältä >>

Virkisteri on fyysisen (työ)hyvinvoinnin asiantuntija ja kokenut palveluntuottaja. Me tuotamme niin liikunta- kuin hierontapalvelut. Ota yhteyttä, sparraillaan!

Edellinen artikkeli
❗Miten välttää liikuntainnostuksen lopahtaminen – taas kerran❓
Seuraava artikkeli
Hyvä, paha hybridityö – onko etätyö tuottavuuden boostaaja vai päinvastoin?