Teoston henkilöstöjohtaja: ”Etätyön myötä löytyi uudenlaisia, toimivia ratkaisuja”

Taukoliikunta livetunnit

Asiantuntijatyö on mielekästä, mutta työn imu saattaa myös viedä mennessään. Teostolla etä- ja hybridiaika on vaatinut uudenlaisia ideoita työhyvinvoinnin edistämiseen. Yhtenä keinona on Virkisterin Liikkuva Tauko.

Teosto on musiikin säveltäjien, sanoittajien, sovittajien ja kustantajien tekijänoikeusjärjestö. Moni henkilöstöstä on valinnut työnantajansa merkityksellisyyden vuoksi.

”Tämä on monelle intohimotyö. Siinä on hyvät puolensa, mutta täytyy myös aina olla tarkkana, ettei työn imu mene överiksi”, pohtii Teoston henkilöstöjohtaja Inka Huttunen.

Järjestössä työhyvinvointia pyritään edistämään pitkäjänteisesti, mikä on tuottanutkin tulosta. Vuosittain laadittu hyvinvointisuunnitelma tähtää aina jo olemassa olevien hyvien käytäntöjen ylläpitoon mutta myös uusien ideoiden kokeiluun.

Pian korona-ajan alettua Teostossa käynnistettiin Virkisterin Liikkuvat Tauot, tavoitteena tuoda kaivattuja hengähdyshetkiä etätyöpäiviin. Taukotuokiot löysivät paikkansa monen kalenterissa ja ne ovatkin jatkuneet kahden kerran viikkotahdilla siitä eteenpäin.

Virkisterin palveluihin kuuluvat säännölliset kyselyt osallistujien parissa. Niiden perusteella teostolaiset arvostavat Liikkuvissa Tauoissa erityisesti seuraavia asioita: virkistyminen, kehon jumien purkaminen sekä mielen piristyminen loppupäivän ajaksi. Apua kaivataan erityisesti niska-hartiaseudun ja ylävartalon kolotusten helpottamiseen.

”Itse huomaan, että Liikkuvan Tauon jälkeen jaksan iltapäivän tunnit huomattavasti paremmin ja aivotyöskentely on selkeästi laadukkaampaa”, Inka Huttunen kuvaa. Tärkeä ulottuvuus on myös yhteisen taukotuokion yhteisöllisyys.

”Ennen koronaa kävimme säännöllisesti yhteisellä juoksu- tai kävelylenkillä työajalla. Ruudun kautta tapahtuvassa taukoliikunnassa vaikutus ei ole tietenkään sama kuin kasvotusten, mutta se kuitenkin paljon parempi vaihtoehto kuin yksin jumppaaminen.”

Teoston hybridimallissa työntekijät saavat itse päättää joka aamu, palveleeko sen päivän tehtäviä paremmin etä- vai läsnätyö. Uusissa upeissa tiloissa Espoon Keilaniemessä on hyvät jumppavälinevarastot.

”Toimistolla ollessa taukoliikuntaan voi halutessa ottaa mukaan painoa ja kuminauhaa.”

Lue lisää Virkisterin taukotuokioista! Löydät vastaukset muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

  • Miksi työn tauottaminen on niin tärkeää paitsi kehon, myös aivojen terveyden kannalta?’
  • Mitä Liikkuva Tauko® ja Palauttava Tauko™ pitävät sisällään?
  • Miten liveohjattu Liikkuva Tauko® eroaa tallenteista tai taukojumppasovelluksista – ja miksi monet asiakkaamme haluavat tarjota työntekijöilleen liveohjatut taukotuokiot vaikka käytössä olisi myös sovellus?

Asiakaskokemuksia