Henkilöstöliikunnan asiakaskokemuksia

Virkisterin henkilöstöliikunta

Henkilöstöliikunta edistää työssä jaksamista ja ylläpitää yhteisöllisyyttä, osallistuipa siihen etänä tai paikan päällä. Työntekijät kertovat, miten Virkisterin henkilöstöliikunta on muuttanut heidän elämäänsä.

Pia

”Mieleeni on jäänyt aiemman työkaverini tavoite olla elämänsä parhaassa kunnossa nelikymppisenä. Tavoite kuulosti niin mullistavalta, että päätin kokeilla itse samaa. Kävin juuri ikäkausitarkastukseen liittyvässä terveystarkastuksessa sekä kuntotestissä.  Oli hieno tunne kun molemmista tuli paremmat tulokset kuin koskaan aiemmin. Koen että Virkisterin ohjatuista tunneista on ollut paljon hyötyä tavoitteeseen pääsemisessä.

Käyn piloxingissa, circuitissa, kahvakuulassa, HIITissä tai pumpissa parina päivänä viikossa sen mukaan, miten kalenteri sallii. Lauantaisin olen käynyt kuntonyrkkeilemässä tyttären kanssa. Kaikissa näissä jumpissa on sopivasti sykkeennostoa ja lihaskuntoa, mutta tärkeintä on hyvä fiilis, joka ohjatuista tunneista jää. Kun liikkumisen hoitaa heti työpäivän päälle, jää iltaan vielä hyvin aikaa tehdä myös jotain muuta.

Keskiviikon circuitissa on sopivan karu meininki. Koray pitää huolen siitä että tunnilta ei pääse helpolla, vaikka olisi itse ajatellut ottaa vähän iisimmin. Tunnelma tunnilla on myös aina hauska ja on kivaa tutustua työkavereihin yhteisen kiertoharjoittelun ohessa.”

Tuomas

”Käyn käytännössä kaikilla tunneilla, joissa pärjää ilman kehittynyttä rytmitajua eli pilates, jooga ja kehonhuolto sekä pumppi, circuit, kahvakuula ja hiitti eli mitä milloinkin on tarjolla.  Harrastin myös valjaissa lentämistä a la Teräsmies viime kevään goflo-tunneilla. Vuorotyön takia osa jää aina väliin, joten hyvä jos ehtii kolmena päivänä, ja kolmelle tunnille parhaina päivinä supertiistaisin.

Mieluisin tunti on jooga, koska siinä pääsee tämänikäisenä kilvoittelemaan ikuisesta nuoruudesta ja olen luontainen joogi. Myös torstain kehonhuolto on mainio, koska siellä ei ole koskaan kahta samanlaista tuntia ja ohjaus on huippua, kuten joogassakin. Eipä silti, hyviä ovat lihaskuntotunnitkin.

Itselläni alkoivat selkäkivut nelikymppisenä ja olin vuosikaudet aika kallis mies työterveydelle, kun juoksin fysioterapiat ja niksauttajat läpi ilman pysyvää helpotusta, kunnes löysin pilateksen, selkä parani ja saatoin ottaa ohjelmaan myös muita tunteja, sillä pilates ei ole erityisen ratkiriemukasta, mutta hyödyllistä se on.”

Nina

”Maanantaisin käyn piloxing-tunnilla. Tunti on hyvin monipuolinen sekä lihasharjoittelun että kunnon kannalta. Yläkroppa saa liikkuvuutta ja jalat sekä pakarat kiinteytyvät. Myös syvät vatsalihakset ja tasapaino kehittyvät kunnosta puhumattakaan.

Tiistaisin on ohjelmassa pump, eli silloin harjoitellaan puhtaasti lihaskuntoa. Lihakset on tärkeää pitää kunnossa, sillä ne tukevat kaikkia muita kehon osia. Varsinkin iän myötä tämä on tärkeää!

Torstaisin käyn kahvakuulassa, joka on HIIT- tunti. Siellä tehdään neljän liikkeen sarjoja neljästi toistaen ja pienet tauot aina sarjojen välissä. Tämä tunti kohottaa kuntoa ja kestävyyttä, mikä johtuu nopeasta temposta ja rankoista kuulaliikkeistä.

Perjantaisin on 35 minuutin HIIT-tunti. Siellä periaate on sama kuin kahvakuulassa, eli tehdään useamman liikkeen sarjoja kolmella tai neljällä toistolla. Tällä tunnilla käytetään välillä painoja ja välillä tehdään liikkeet käyttäen kehon omaa painoa. Kova tunti, jossa kunto nousee kohisten!

Liikun paljon, koska siitä saa hyvä olon ja jaksaa kaikkea muuta myös paljon paremmin. Lisäksi se on ihan älyttömän kivaa!  Paras tunti on ehdottomasti kahvakuula.”

Samuli

”Tiistaina ja perjantaina on ohjelmassa pumppi. Se on hyvä ja tehokas perustreeni, josta voi oman fiiliksen mukaan tehdä rankan tai vähemmän rankan painoja säätämällä.

Keskiviikon circuit hikeä kirvoittava kiertoharjoittelu, joka koettelee sopivasti jaksamista. Torstain kahvakuula on kunnon rääkki, jossa on monipuolisesti lihaskuntoa ja syketreeniä.

Kahvakuula on suuri suosikkini. Pidän kuulalla treenaamisesta, sillä liikkeistä monet rasittavat ja kehittävät kehoa laajasti. Kuulaliikkeissä haastetta saa myös oikean tekniikan haltuunotosta. Tunnin ohjaaja Koray ei päästä meitä helpolla. Vaikka en ole ihan ensikertalainen, yhä edelleen treeni tuntuu sen verran rankalta, että tunnin jälkeen kokee mahtavan itsensä voittaneen olon. Olen onnistunut levittämään kahvakuulainnostusta. Moni muukin, joka on uskaltanut tulla kokeilemaan, on jäänyt tähän koukkuun.”

Tuija

”Aloitin työpaikan jumpat bodypumpista viisi vuotta sitten. Tuntui, että lihaskuntoa on saatava lisää, kun olin päässyt liikuntakeskuksessa alkuun. Pumppi on vaihtunut piloxingiin, astangajoogaan ja lavikseen. Kokeilen mielelläni kaikkea uutta ainakin pari kertaa. Hyvän olon lisäksi haluan olla perillä liikuntatrendeistä.

Piloxing on nopeaa, äänekästä ja hikistä. Joskus volyymia on melkein liikaa, mutta käyn tunnilla, koska vähintään kerran viikossa on saatava kunnon sykkeennostatusta. Keskivartaloa kurittavat liikesarjat kehittävät tasapainoa, mikä on tunnin erityisplussaa.

Astangasta on tullut vuodenaikalaji. Aloitan syksyisin ja aina tuntuu yhtä hyvältä. Vakioliikkeet vetävät flowhun, jossa lihakset alkavat joustaa ja mieli hiljenee. Astanga on mainio kehon avaaja. Samantapaisia vartalon kiertoja ei tehdä muualla. Keväällä työmatkapyöräily alkaa, ja jooga jää. Se tuntuu ikävänä jäykistymisenä, mutta tuleehan syksy taas.

Lavis on korvannut torstain dance-tunnin, ja nyt jumppasalissa on melkein ruuhkaa. Lavatanssit ja iskelmä eivät koskaan ole ollut juttuni, mutta kaikki tanssilliset lajit kiinnostavat. Käyn siis polkemassa humpan, valssin ja Tapani Kansan tahtiin, vaikka tunnenkin olevani oudossa maailmassa. Tunnin jälkeen on hilpeä olo ja pieni hiki. Sitä kai tanssiravintoloissakin tavoitellaan – vai onko sellaisia enää?

Lähden siitä, että tunnin on annettava fyysistä kestävyyttä ja henkistä hauskaa. Nyt puhutaan paljon läsnäolon taidoista. Jumpat ovat hyvä tapa oppia niitäkin. On vain tämä hetki.”

Asiakaskokemuksia