Yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia livestream-taukoliikunnalla: Case Euroports

Henkilöstön hyvinvoinnin edistäminen on korkealla yritysten asialistalla – erityisesti etätyön aikakaudella. Logistiikka-alalla toimivalle Europortsille Virkisterin virtuaalinen taukoliikunta on oiva keino edistää työkykyä ja samalla lisätä yhteisöllisyyttä.

Kuinka kannustaa henkilöstöä tauottamaan työntekoa? Ja vieläpä yhdessä, kun osa työskentelee etänä ja osa toimistolla? Tähän Europortsin hyvinvointipäällikkö Hanna-Maria Koivula etsi ratkaisua keväällä 2021. Taukoliikuntasovellus ei tullut kyseeseen, koska toiminnasta haluttiin yhteisöllistä.

”Pohdin, että on pakko olla olemassa joku toimija, joka ohjaa taukoliikuntaa livestriiminä. Onneksi netistä löytyi tietoa Virkisterin Liikkuvasta Tauosta. Täytin yhteystietolomakkeen ja lähes minuutin päästä sen lähettämisestä pääsin jo sopimaan puhelimitse ilmaisesta kokeilukerrasta.”

Virkisterin Riikka Ilmivallan pitämään demoon osallistui myös Europortsin toimitusjohtaja Sari de Meulder, jolle työhyvinvoinnin kehittäminen on sydämen asia. Testituokion perusteella Euroports sopi Virkisterin kanssa päivittäin järjestettävästä Liikkuva Tauosta.

Tämä uusi toimintamuoto sai heti alkuun spontaania kiitosta. Yhteinen taukoliikunta innosti erityisesti toimistotyötä tekeviä henkilöstön jäseniä.

”Uusi vaatii toki aina totuttelemista. Muokkasimme muun muassa taukotuokion ajankohtaa sekä osallistujakuntaa. Isoin haaste on vakuuttaa henkilöstö siitä, että työajalla saa ja kannatta ottaa elvyttävä tauko! Moni saattaa ajatella, että erityisesti avokonttorissa ei kehtaa taukojumpata”, Hanna-Maria kertoo havainnoistaan.

Säännöllisesti osallistuvat ovat saaneet Liikkuvista Tauoista tuntuvaa hyötyä. Työnantajan panostusta henkilöstön terveyteen arvostetaan. Osallistujien parissa tehdyssä kyselyssä Virkisterin taukoliikunta sai arvosanan 4,7/5. Hienoa oli, että mukaan oli lähtenyt myös henkilöitä, jotka eivät muuten harrasta liikuntaa.

”Eräs kollega kertoi, että on voinut vähentää fysioterapeuttikäyntejä, sillä vaivat ovat vähentyneet. Itse pidän erityisesti siitä, että olen saanut ohjaajalta tietoa ja vinkkejä jumien vähentämiseen omatoimisestikin.”

Liikkuva Tauko -taukoliikunta oli osa europortslaisten työpäivää myös läpi kesäkauden. Syksyllä valikoimaan lisättiin Palauttava Tauko perjantai-iltapäiviin, jota vetävät vuoroin mindfulnessiin erikoistunut Virkisterin Kati Boijer-Spoof sekä muusikko, joogaopettaja Jore Marjaranta. Henkilöstöä innostetaan mukaan myös Virkisterin työn tauotusta käsittelevän webinaarin sekä kiertävän taukoliikuntahaasteen avulla. Seuraavaksi tavoitteena on kannustaa vielä mukaan rohkenemattomia ainakin kokeilemaan taukoliikuntapalvelua ja ottamaan se osaksi työpäivän rutiineja.

Lue lisää Virkisterin taukotuokioista! Löydät vastaukset muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

  • Miksi työn tauottaminen on niin tärkeää paitsi kehon, myös aivojen terveyden kannalta?’
  • Mitä Liikkuva Tauko® ja Palauttava Tauko™ pitävät sisällään?
  • Miten liveohjattu Liikkuva Tauko® eroaa tallenteista tai taukojumppasovelluksista – ja miksi monet asiakkaamme haluavat tarjota työntekijöilleen liveohjatut taukotuokiot vaikka käytössä olisi myös sovellus?

Asiakaskokemuksia