Sanoma innovoi uusia liikuntapalveluita Virkisterin tuella

Henkilöstön hyvinvointi

Työpaikan kaikkien työntekijöiden hyvinvoinnin edistäminen liikunnan keinoin on Virkisterin vastuullisuuslupauksen* ytimessä. Siksi Virkisteri tarjoaa asiakasyrityksilleen palveluita, jotka houkuttelevat aktiiviurheilijoiden lisäksi muutkin liikkumaan.

Virkisteri on tuottanut Sanoma Media Finlandille liikuntapalveluita jo vuodesta 2015, mukaan lukien ryhmäliikunta ja taukoliikunta. Sanoman strateginen tavoite on olla media-alan paras työpaikka, ja työntekijöiden hyvinvoinnin tukeminen monipuolisilla liikuntamahdollisuuksilla on yksi tärkeä keino tavoitteeseen pääsemiseksi. Jotta liikkumiseen innostuisi mahdollisimman moni, yhtiö kehittää innovatiivisia uusia palveluita hr-toimintojen, oman työterveyshuollon ja Virkisterin yhteistyönä.

Sanoman HR Business Partner Laura Mäntysaaren mukaan työtä riittää, mutta kumppanuus Virkisterin kanssa on tuottanut tulosta. Uudistumiskykyä testattiin toden teolla keväällä 2020, kun työntekijät siirtyivät etätöihin koronavirusepidemian myötä.

”Koronakevät pakotti etsimään uudenlaisia toimintoja. Olemme Virkisterin kanssa pystyneet tuottamaan tähän tilanteeseen uusia tapoja liikkua, ja oikeastaan koko toiminta on mullistunut. Aloimme nopealla aikataululla tarjota kaikille työntekijöille Liikkuva tauko® -taukoliikuntaa netin välityksellä joka iltapäivä”, Mäntysaari kertoo.

Tarkempi kysely osoitti kahden kuukauden jälkeen, että 63 prosenttia palvelun käyttäjistä koki työhyvinvointinsa parantuneen erittäin paljon ja 29 prosenttia melko paljon. Mäntysaaren tuntuma on, että kevään aikana on onnistuttu houkuttelemaan mukaan uusia liikkujia netin kautta. Nyt esimerkiksi muilla paikkakunnilla työskentelevät pystyvät hyödyntämään palveluita paremmin.

Mäntysaaren mukaan on hyvä, että Virkisteri asettaa oman vastuullisuustavoitteensa korkealle. Kohderyhmä, eli kaikki työpaikan työntekijät, on Sanomalle tärkeä.

”Ne, jotka liikkuvat muutenkin paljon, käyttävät hyvin todennäköisesti työnantajan liikuntapalveluita. Tässä mielessä Virkisterin pyrkimys tavoittaa kaikki työntekijät on olennainen. Vastuullisuustavoite kansanterveyden edistämisestä on intohimoinen ja kova, mutta suunta on meillekin oikea.”

*Vastuullisuuslupaus on tuotettu yhteistyössä Ingenium Partnersin kanssa.

Asiakaskokemuksia